Gratis OV voor 66-plussers met een smalle beurs

De provincie Utrecht geeft in 2023 mensen van 66 jaar en ouder met een smalle beurs de mogelijkheid om gratis met het OV te reizen. Zie gratis reizen met het OV.

Geen ervaren busreiziger?

Reis je voor de eerste keer met de bus? En weet je niet hoe het moet?

Kijk dan op

https://www.syntusutrecht.nl/nl-nl/reisinformatie/hoe-reis-je-met-de-bus

Vragen? Mail info@ameideduurzaam.nl 

HEEL AMEIDE GRATIS IN DE AVONDBUS

Per adres ontvangen alle inwoners van Ameide in de eerste weken van januari één gratis busticket om te vieren dat de avondverbinding tussen Ameide en Utrecht weer hersteld is! Let op, deze informatie staat op dit moment nog niet op 9292.nl of in de app.
Het ticket is geldig voor een enkele reis in de avond. Je kunt natuurlijk wel 's middag (op eigen kosten) naar Utrecht en dan 's avonds gratis met dit kaartje terug.
Kaartje niet nodig? Maak iemand anders blij!

Samengevat Voorwaarden
Je kunt het gratis kaartje 's avonds gebruiken voor een reis met U-OV tussen Utrecht en Ameide (overstap in Vianen). Alleen geldig bij U-OV
Vertrek van U-OV-bus 85 vanuit Utrecht (busperron C7) elke avond rond 20:11, 21.11, 22.11, 23.11 uur. In Vianen overstappen op U-OV-bus 90 richting Ameide (vertrek halte Lekbrug West, perron A). Geldig in het hele concessiegebied
Vertrek van U-OV-bus 90 vanuit Ameide (halte: Café op de Lekdijk) elke avond rond 19:52, 20:52, 21.52, 22.52, 23.52 uur. In Vianen overstappen op U-OV-bus 85 richting Utrecht CS (vertrek halte Lekbrug Oost, perron F). Niet geldig in de nachtbussen
Geldig op de dag van afstempeling of op de geschreven datum
Geldig maximaal 120 minuten na afstempeling voor één reis

Avondverbinding Ameide - Utrecht
11 december van start

Bestuurslid Arie Mesker van Ameide Duurzaam ziet zijn vasthoudendheid richting lokale overheden beloond: de avondverbinding tussen Ameide en Utrecht wordt hersteld!
De nieuwe dienstregeling vanaf 11-12-2022 biedt weer perspectief voor inwoners van Ameide.
In de avonduren krijgt Ameide opnieuw een vaste buslijn. Lijn 90 rijdt daarmee zeven dagen per week één keer per uur tussen Ameide en busstation Vianen Lekbrug, waar lijn 90 een directe aansluiting geeft op lijn 85 van/naar Utrecht.

 

 

Wij willen weer een vaste verbinding tussen Utrecht en Ameide

Er wordt veel geklaagd door buspassagiers over de verbinding in de avond tussen Utrecht en Ameide. Wie laat vanuit Utrecht naar huis wil, moet overstappen in Lexmond of Meerkerk. Van te voren moet er een taxi gebeld worden die je van deze locaties naar Ameide brengt. Op papier is het prachtig geregeld, maar in de praktijk werkt het niet. De taxi’s komen niet of komen te laat, de plek onder het viaduct in Meerkerk wordt als onveilig ervaren, het duurt allemaal veel langer en het is nog duurder ook.

Ameide Duurzaam heeft de zaak bij de provincie Utrecht aangekaart en gevraagd om herstel van de vaste verbinding tussen Utrecht en Ameide in de avonduren. Een eerste succes is dat Mevr. Gerdien Bikker in de Provinciale Staten van Utrecht een motie aangenomen heeft gekregen waarin de gedeputeerde Arne Schaddelee wordt gevraagd om de vaste verbinding te herstellen. Daar zal dus naar gekeken worden. Een eerste succesje is dat met de nieuwe dienstregeling in december 2021 er een rit in de avond bijgekomen is.

Maar we willen meer. Arie Mesker en Sam Janse van Ameide Duurzaam hebben op 16 december 2021 gesproken met David Eerdmans en Job Steneker, ambtenaren van de provincie Utrecht die het OV in hun portefeuille hebben. We hebben de bezwaren van de huidige toestand onder hun aandacht gebracht en gevraagd om herstel van de directe verbinding. We hebben tegelijk duidelijk gemaakt dat het flex-systeem waar de provincie erg op inzet (beltaxi’s die je naar afgelegen punten brengen) in de praktijk niet werkt en dat vaste lijnen hoe dan ook onze voorkeur hebben.

Onze gesprekspartners hebben beloofd dat we vóór eind februari een eerste reactie kunnen verwachten.

We houden de vinger aan pols en u hoort er meer van.

Arie Mesker

Sam Janse