Ameide heeft twee opgeleide energiecoaches

Een energiecoach is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of een vrijwillige professional, beschikbaar voor (gratis) gesprekken met bewoners over de mogelijkheden van energiebesparing aan de woning. De energiecoach helpt de bewoner/gebruiker om met een energiebesparingsplan voor het eigen huis aan de slag te gaan en enigszins voorbereid te zijn op de stappen die nodig zijn voor het verduurzamen van de eigen woning en de samenwerking met bedrijven.

Het wachten is op het startsein van de Gemeente Vijfheerenlanden.

Intekenen op gratis energiescan niet meer mogelijk

Na publicatie van onderstaand bericht en de berichten op Social Media kwamen de aanmeldingen vanuit Ameide snel op gang. Zo snel zelfs dat het helaas inmiddels niet meer mogelijk is om deel te nemen aan de gratis scan.
Wel kunt u op 8 februari deelnemen aan een online energiecafé 'Help mijn woning lekt warmte': https://hetnieuwewonen.nl/online-energiecafe-help-mijn.../

Laat uw gevel scannen: voor 15 februari gratis!

De schaarste aan energie en de hoge prijzen ervan stimuleren de gemeente Vijfheerenlanden om de burger te helpen bij energiebesparing. De stichting Ameide Duurzaam stimuleert energiebesparing en wijst de inwoners van Ameide en Tienhoven aan de Lek op de mogelijkheid van een gevelscan. Zo’n scan maakt duidelijk hoeveel warmte er uit uw huis weglekt.  Op basis van de scan heeft u handvaten om na te denken over het verduurzamen van uw huis. De scans zijn geheel gratis, maar ze zijn beperkt beschikbaar. Wie het eerst komt, maalt ook het eerste. Om een goed resultaat te krijgen moeten de scans plaats vinden in de periode januari-maart omdat dan uw huis verwarmd wordt en goed zichtbaar is waar de warmte weglekt. U kunt zich tot 15 februari a.s. aanmelden. Een afspraak hoeft u niet te maken, want degene die de scans maakt kan het werk van buitenaf doen.

U krijgt over de uitslag van de scan een rapport met aanbevelingen. Bijvoorbeeld om dubbel of driedubbel glas te laten aanbrengen. U kunt u voor een scan aanmelden bij Het Nieuwe Wonen:

http://hetnieuwewonen.nl/aanmelding/ 

Voor meer informatie:
https://hetnieuwewonen.nl/gratis-gevelscans-in-vijfheerenlanden/